Op onze school, daar klinkt muziek!

Koperwiekweek!

26-04-2018
Beste ouder(s)/verzorger(s),
Het is weer feest op De Koperwiek! Nog even en dan is het zo ver: op maandag 14 mei start onze allereerste Koperwiekweek! Een week lang vieren alle kinderen, juffen, meesters, pedagogisch medewerkers en ook hulppapa’s en mama’s dat we met z’n allen op De Koperwiek zitten! En dat doen we door ons allerbelangrijkste uitgangspunt centraal te stellen: ons kindcentrum is een fijn kindcentrum!
IMG_2602.JPG

Een extra feestelijk tintje!

In deze eerste Koperwiekweek is er direct al een heugelijk feit waarmee de week een extra feestelijk tintje krijgt. Ons kindcentrum is namelijk echt compleet! Sinds 1 april jl. (….en dat is geen grap!) is onze dagopvang officieel open. Dus vanaf nu biedt ons integrale kindcentrum aan alle Koperwiekgezinnen een volledig en volwaardig aanbod van onderwijs en opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Een gegeven dat ruim twintig jaar lang ons droomscenario was. De Koperwiek ziet namelijk dat de combinatie van onderwijs en opvang in samenwerking en onder één dak past bij de behoeften van ouders van deze tijd en rust brengt voor kinderen! Helaas dachten niet alle betrokken instanties en partners daar hetzelfde over en kostte de realisatie van ons lang gekoesterde ideaal best wat kruim. Maar nu is dat mooie plaatje dan toch eindelijk gerealiseerd. En die mijlpaal is op zich al een feestje waard! 

Wat er allemaal te gebeuren staat…
Tijdens onze Koperwiekweek zetten we onze kinderen uiteraard in de hoofdrol! In alle groepen van onze school, de peuteropvang en de buitenschoolse opvang zijn er gedurende De Koperwiekweek extra gezellige, sfeervolle, creatieve, ludieke, sportieve of knusse momenten. Maar het hoogtepunt van de koperwiekweek is de speciale Koperwiekdag. Voor alle kinderen is er een leuk, interessant of spectaculair (bij hun leeftijd passend) uitje bedacht. Elk jaar weer iets anders zodat je gedurende je Koperwiektijd van alles beleeft, meemaakt en ontdekt. 

Sommige units gaan één of twee dagen op stap. Andere units blijven een nachtje slapen. In het allerlaatste Koperwiekjaar mag je zelfs twee nachten van huis!  De speciale Koperwiekdagen zien er in deze allereerste Koperwiekweek (14 t/m 18 mei) als volgt uit:

Maandag 14 mei unit 4
Groepsaccommodatie De Korhoen, Sevenum
Twee magische Ti-Ta-Tovenaar- en heksen dagen! Alle kinderen mogen ook nog eens blijven slapen dus dat wordt een super spannende maar beslist fantastische belevenis!

Maandag 14 mei unit 5
Prehistorische dorp, Eindhoven
Alle kinderen van unit 5 gaan (passend verkleed) ervaren hoe het was om te leven in de tijd van de jagers en boeren die alles zelf moest zoeken, vangen en maken. In een omgeving die helemaal lijkt op de tijd van toen (met echte leemhutjes en waar dieren rondlopen) mogen de kinderen dus bijvoorbeeld zelf hun brood en thee maken. 

PreHistorisch-Dorp-vh-Eindhoven-Museum.jpg

Maandag 14 mei unit 7
Met de bus naar Amsterdam
Onder het mom: ‘Proef de Gouden Eeuw’ bezoekt unit 7 het Rijksmuseum en maken de kinderen met behulp van een gids een wandeling langs typische items uit die tijd in onze prachtige hoofdstad!

klassenfahrt-amsterdam-rijksmuseum.jpg

Dinsdag 15 mei unit 0/1
Kitskensberg speeltuin, Roermond
Onze jongste kleuters gaan: ‘een dagje er op uit!’. Natuurlijk mogen ze lekker spelen in de speeltuin maar er moet ook gezocht worden! De juffen Muis, Beer, Poes en Ridder zitten ergens verstopt dus dat wordt speuren…. En voor de honger en de dorst is er een heerlijke dagje-uit-maaltijd!

Dinsdag 15 mei unit 3
De Witte Berg en blokhut jong Nederland,  Arcen
Een supergezellige Pipi’s en Piratendag met stoere activiteiten als speuren, schatzoeken, en pannenkoeken eten!

IMG_1803.JPG

Dinsdag 15 mei unit 6
Groepsaccommodatie De Korhoen, Sevenum
Twee oergezellige, ouderwetse ik-hou-van-Holland spellendagen. Alle kinderen blijven slapen dus de Oranjegezelligheid kent hier tijdens de nachtelijke uurtjes vermoedelijk geen tijd!

Woensdag 16 mei unit 8
Groepsaccommodatie De Korhoen, Sevenum
Drie dagen en twee nachten staan de schoolverlatersdagen van unit 8 in het teken van: ‘Hoe overleef ik ….het 8-kamp’. Met veel uitdagende spellen en een uiterst spannende spokentocht worden de 8ste groepers competitief en sportief uitgedaagd!

Donderdag 17 mei unit 2
Speelparadijs Beringerzand, Panningen
In een indoorspeeltuin staan de klassieke sprookjes centraal. Juffen verkleed als de gelaarsde kat of roodkapje hebben allerlei leuke, gezellige en lekkere dingen bedacht om de kinderen een fantastisch leuke, sfeervolle dag te bezorgen!

Donderdag 17 mei unit 7
Bezoek Actiondome, Venlo
Een hele dag beleven de kinderen in Middeleeuwse outfit hoe het in de Middeleeuwen was. Rondom een heus fort zijn er allerlei spannende activiteiten (zoals boogschieten) en eten de kinderen een echte middeleeuwse lunch!

2139.jpg

Vrijdag 18 mei unit 5
Blokhut, Maasbree
In vervolg op het prehistorisch dorp gaan de kinderen van unit 5 nog een dagje het bos in als echte jagers en boeren. De juffen van unit 5 zorgen voor allerlei leuke en passende activiteiten. Dit keer hoeven de jagers en boeren niet op zoek naar eten maar worden ze getrakteerd op een lekkere maaltijd! 

Peuters en BSO
Omdat onze peuters en BSO kinderen verspreid over de hele week komen, worden de speciale, extra activiteiten hier herhaald aangeboden. De peuters gaan naar ‘t Hagerweike om heerlijk te spelen en gezellig samen te picknicken met wat lekkers. En bij de BSO is er een speciale spellenmiddag met een feestelijk-bakfestijn!

Leuk en leerzaam
Behalve dat die Koperwiekweek superleuk wordt, leer je ook nog eens ontzettend veel. In de ene groep of unit gaat dat vooral over samenwerken en samenspelen of over hoe je een verklede juf gemakkelijk kunt herkennen en vinden. En in andere groepen of units leer je iets over onze geschiedenis of over hoe het is om samen met je klasgenootjes ergens te overnachten! Je hoeft trouwens tijdens onze Koperwiekweek niet jaloers te zijn op de oudere kinderen die een andere activiteit/belevenis hebben dan jij omdat je zelf ook een keertje in die hogere groep komt en dan dus aan de beurt bent voor dat uitstapje! 

Traktaties
Tijdens de speciale Koperwiekdagen worden de kinderen natuurlijk tussendoor op iets lekkers getrakteerd. En de maaltijden hebben beslist ook een feestelijk tintje. 
En omdat ons kindcentrum nu echt compleet is, vieren we de definitieve geboorte van het IKC (integraal kindcentrum) met beschuit met muisjes! Deze traktatie past namelijk bij onze laatste nieuwe Koperwiekers…. onze allerjongste kinderen, de baby’tjes van het kinderdagverblijf! 

geboortesoesjes1.jpg

Alle kinderen die oud genoeg zijn voor deze lekkernij, gaan ergens in de loop van de Koperwiekweek  van deze symbolische traktatie genieten! En omdat we zo blij zijn met ons kinderdagverblijf versieren we de ingang van deze afdeling met een ballonnenboog in de rood-blauwe kleuren van De Koperwiek en schenken we voor de ouders van de kinderen van het KDV bij het halen of brengen bovendien graag een kopje koffie of thee met iets lekkers!

Cadeautje…
En, alsof het niet op kan, is er als klap op de vuurpijl voor alle Koperwiekkinderen in deze allereerste Koperwiekweek ook nog een klein cadeautje. Maar daarover verklappen we voorlopig nog niks!

Voor nu wensen we alle kinderen een hele fijne meivakantie. En verheug je maar alvast op die hele leuke, gezellige, sfeervolle, gezamenlijke, speciale eerste week daarna!!

koperwiekweek overzicht.jpg

 
13Dec
Op donderdag 20 december is het feest op De Koperwiek! Om het... Lees meer
30Nov
Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief leest u meer over... Lees meer
02Nov
Beste ouder(s) en verzorger(s), Hierbij de nieuwsbrief van november... Lees meer